Henner Friisers Hus

Afstand: 6.34 Km

Her finder du byens ældste hus fra omkring 1500-tallet. Huset rummer udstilling om marsvin, marsvinjagten og Middelfarts historie. Tag del i historien og bliv en del af fortællingen.

Leg marsvinjæger for en dag og prøv det interaktive spil, se film om fangsten og lær mere om marsvinet.

Udstillingen tager udgangspunkt i selve renæssancehuset og dets placering i den gamle bydel. Her fortælles om tiden hvor huset var gæstgiveri og om hvilken by, det var man mødte, hvis man som rejsende kom hertil omkring år 1800.

På 1. sal er det de gode historier fra Middelfart og historien om marsvinjagten. Udstillingen retter sig især mod børn, der kan undersøge marsvindukker i naturlig størrelse, lære om marsvinets biologi i tegning eller prøve lykken som marsvinjægere i et nyt interaktivt spil.

På 2. sal er det den kronologiske fortælling om byen og oplandets historie fra 1500-tallet og frem til i dag, der er i fokus. I udstillingen kan man gå på opdagelse i en model af Middelfart by anno 1801 og se ting fra Middelfart og oplands historie bl.a. effekter fra herregården Hindsgavl i 1700-tallet til dagligdagsvarer fra supermarkedet Pryds i 1970´erne.

Tag børnene med på museet og løs opgavearket med Henner Friisers 11 hemmeligheder. Her  går man på jagt efter de skjulte små rum i udstillingen og finder svar på 11 hemmeligheder. 

NB, når du køber billet til Hvalsafari med AVENTURA, så har du samtidig adgang til museet. På denne måde får du et godt indblik i marsvin og marsvin jagt i Middelfart tilbage i tiden.

På både Middelfart Museum, Psykiatrisk Samling og Henner Friisers hus sælges en samlet billet, som giver én entré til alle udstillingsstederne. Opdateret af: VisitMiddelfart  | mail@visitmiddelfart.dk
Fotograf: VisitMiddelfart Copyright: Middelfart Museum
Fotograf: VisitMiddelfart Copyright: Middelfart Museum
Henner Friisers Hus 2. sal Fotograf: VisitMiddelfart