Den jødiske menighed i Fredericia

Afstand: 0.68 Km

 | +45 72 11 35 12 |  visit@fredericia.dk |  Booking | 
Den jødiske menigheds historie i Fredericia går helt tilbage til 1674. Fredericias betydning for jøderne

I 1600-tallets Danmark var kun den lutheranske tro tilladt. Det var altså ikke tilladt at være jøde i Danmark - og flere andre steder i Europa. De særlige kongelige privilegier i Fredericia, som indebar religionsfrihed, banede i 1674 vejen for en jødisk menighed i byen. Her kunne de dyrke deres religion og opføre en synagoge.

Resultatet var, at Fredericia fik stor betydning for jøderne. På et tidspunkt var Fredericia den by i landet, hvor der boede flest jøder. Da det i 1814 blev muligt for jøderne at bosætte sig i hele Danmark, søgte mange til andre byer - især København.

Besøg den Jødiske Begravelsesplads

Vi ser stedet, hvor den tidligere synagoge har ligget og besøger den Jødiske Begravelsesplads. Her kigger vi nærmere på nogle af gravstenene og de historier og anekdoter, der gemmer sig bag nogle af navnene. Begravelsespladsen er i øvrigt den største i Danmark uden for København.

Vi kigger også indenfor i det lille kapel, der ligger i hjørnet af begravelsespladsen, og hører om jødisk levevis og skikke.

Opdateret af: Destination Trekantområdet – VisitFredericia  | turisme@fredericia.dk
Guidet tur: Religionsfrihedens fodspor Fotograf: Destination Trekantområdet – VisitFredericia Copyright: VisitFredericia
Fotograf: VisitFredericia
Fotograf: VisitFredericia